Sandra Coolen Tilburg ademwerk coach

Mijn reis met de adem

Ik heb het pas halverwege 2020 ontdekt. Hoe fascinerend de adem is. Het blijkt de toegangspoort naar het huidige moment. Waardoor ik de magische ruimte van het ‘nu’ kan ervaren. Super eenvoudig eigenlijk.

Lange tijd had ik de grootste moeite om in het nu te zijn. Mijn hoofd zat vol met herhaling van wat ik al had geleefd of met scenario’s voor de toekomst. Ik snapte het ‘nu’ vooral als een aanlokkelijk concept. Ademwerk heeft me geleerd het te ervaren. Je kan namelijk niet gisteren ademen en ook niet alvast voor morgen.

Rust en stilte

Een perfecte samenloop van omstandigheden heeft mij naar ademwerk geleid. De collectieve retraite van het corona jaar stilde mijn sluimerende verlangen naar meer rust en stilte. Wat hielp was dat mijn eerste sessies zo overweldigend waren: intens, vurig en vol heldere inzichten. Sommigen oeroud, als een tijdloos reizen. Dit klopte aan alle kanten, al begreep ik er niets van.

Verbondenheid

Inmiddels weet ik dat er niks te begrijpen valt. Slechts waar te nemen en ervaren. De adem geeft bedding, stevigheid en doet voelen. Het brengt me een diep gevoel van aanwezigheid in mijn eigen lichaam. Sinds ik bekend ben met ademwerk voel ik me lichter in mijn lijf, rustiger en meer gegrond. Daarnaast voel ik me meer verbonden met zowel mezelf als de mensen en de wereld om me heen. Ik voel minder de neiging te oordelen en ervaar meer compassie.

De adem brengt me stilte, heling, geeft energie, inspiratie en totale verbinding met mezelf, de kosmos en mijn levensmissie.

Het is een groot geschenk. Groots in zijn eenvoud. Dichtbij omdat onze adem er altijd is.

Zelf een ademsessie ervaren? Dat kan 1 op 1 en een aantal keer per jaar geef ik ook een ademcirkel. 

Naar de homepagina