Sandra Coolen Tilburg coach ademsessie vrouwencirkel belichaamd leiderschap human design

Over mij

‘You have no need to travel anywhere – journey within yourself’

Rumi

Mijn naam is Sandra Coolen. Net als mijn familie ben ik stevig geworteld in het Brabantse. Ik hou van het werken op de diepere lagen. Daar waar de parels te vinden zijn. Naast mijn werk als freelance trainer, ben ik begin 2020 gestart met Mare Coaching.

Diepte

Tijdens mijn omzwervingen over de wereld heb ik veel gedoken. Hoe dieper je afdaalt onder water hoe donkerder en kouder het wordt. Dat is best spannend. Soms is er dan ineens een zonnestraal die doorbreekt en alles oplicht en kleur geeft. Dat zijn magische momenten.

Blijven

In mijn werk ervaar ik dat net zo. Ik geniet ervan getuige te zijn van jouw proces. Waarin je steeds dieper durft te onderzoeken wat in de onderstroom verscholen ligt.

Precies daar waar je geneigd bent te vertrekken nodig ik je uit te blijven. Aanwezig te blijven bij wat ooit zo intens was dat je het hebt weggestopt in de schaduw. Als je dat kunt doorvoelen, kan er ontspanning komen in de verkramping. En kan er lichtheid ontstaan in wat ooit zwaar was.

Belichaamd leiderschap

Steeds vaker ga je dan ervaren dat je je ego en maskers wat kan laten zakken. Het verzoent de tegenstellingen in je leven en je komt meer gecentreerd in je lichaam. Daardoor kan je beter met druk van buiten omgaan.

Wanneer alles in jouw lichaam vrij kan stromen, gaat de levensenergie ook weer vrij stromen. Dat leidt tot belichaamd leiderschap en brengt rust, vitaliteit en duurzaam geluk.

Rust en houvast vinden in jezelf

Als vrouw leer je in onze westerse cultuur te vertrouwen op je ratio. Alleen betaal je daarvoor een hoge prijs, je raakt de verbinding kwijt met je lijf en je essentie. Het contact met jouw levensbron raakt verstoord. En de fenomenale wijsheid die er in je lichaam schuilt blijft voor je verborgen.

Ik begeleid je bij het weer thuiskomen in jezelf. In je eigen lijf, met je adem als anker. Zodat je meer kan leven vanuit ‘zijn’, in plaats vanuit de drukte van steeds weer ‘doen’. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij is het principe van heelheid.

Mare als boodschap

Mare is een eeuwenoud woord. In de 11de eeuw betekende het ‘bericht’ of ‘boodschap’. Ook stond het bekend als ‘nachtmare’, het spook in de nacht. In het latijn staat Mare voor de parel van de zee.

De betekenis van Mare klinkt door in hoe ik werk. Ik begeleid je in het weer verbinden van de polariteiten van het leven, als een lemniscaat. Zodat je de balans kunt herstellen tussen de spoken & de parels, het mannelijke & vrouwelijke en tussen denken & voelen. Je leert vanuit een diep innerlijk ‘weten’ de boodschappen van je ziel weer verstaan.

Opleiding en training

 • Erkend Registercoach (LVSC) en trainer (NOBTRA)
 • Familieopstellingen en organisatieopstellingen, Vidarte
 • Jaarreis ‘de onsterfelijke vrouw’ van Brechtje Schoofs, Alchemistisch lichaamswerk vanuit het Taoïsme
 • Levenskrachtritueel, (bewegingsvorm op basis van geometrie), Brechtje Schoofs
 • Opleiding Traumasensitieve Mindfulness & Polyvagaal theorie, Academie voor Open Bewustzijn
 • Opleiding tot holistisch Ademcoach (Transformational breath), Holos Academie
 • Trainersopleiding, Phoenix Opleidingen
 • Driejarige opleiding Professionele Communicatie, Phoenix Opleidingen, gericht op Systemisch werk, Transactionele Analyse en NLP practioner
 • Vrouwelijk leiderschap, Phoenix Opleidingen
 • Master of Science Culturele Antropologie
 • Bachelor in Communicatie
Sandra Coolen Tilburg coach belichaamd leiderschap ademsessie human design

‘In mijn eigen proces heb ik ervaren dat een steeds groter bewustzijn zich opent wanneer ik volledig aanwezig ben in mijn lichaam. Daarvoor heb ik heel wat angsten aan moeten kijken. Ik was gewend te vertrekken via mijn hoofd. Dan ging ik van een afstandje alles analyseren, oordelen en vaak hard werken. Bewustwording van mijn ademhaling en bewust gaan ademen heeft voor mij een belangrijke rol gespeeld in het weer landen in mijn lijf. Adem is de verbindende factor tussen zichtbare en onzichtbare werelden en stuurt heel direct je staat van zijn. Het is voor mij inmiddels een anker waarmee ik volledig aanwezig kan zijn in het moment. Dan stroomt de levensenergie vrij door me heen. Innerlijke rust, vrijheid, compassie en helderheid zijn er dan vanzelf.’ 

Sandra Coolen – oprichtster Mare Coaching