vrouwenweekend vrouwencirkel

Waarom in de natuur zijn zo krachtig werkt?

Het is een van de natuurwetten: wanneer we onszelf lang genoeg in de ongerepte natuur begeven, keren we vanzelf terug in onze natuurlijke staat van zijn. Hoe dat komt? We gaan mee resoneren met het elektromagnetisch veld dat zich aan de oppervlakte van de aarde bevindt. De hartfrequentie van moeder aarde. Ook wel de Schumann resonantie genaamd (basisfrequentie van 7,83 Hz). Naar de man die dit in 1952 ontdekte.

Alles is trilling

Alles in het universum heeft een bepaalde trilling, een frequentie. Als je langer in de natuur verblijft gaat je lijf de natuur volgen. Dat gaat vanzelf. Iedere levende cel op aarde wordt erdoor beïnvloedt. De lage frequentie van 7,8 Hz is ideaal voor een optimaal leven. Volgens de Indianen is het onze meest natuurlijke staat van zijn.

Open bewustzijn

Bij deze lage frequenties worden onze hersengolven trager. We krijgen een open bewustzijn en het waarnemingsvermogen van onze zintuigen neemt toe. Ons zelf genezend vermogen wordt groter en we staan in contact met ons innerlijk weten. Heldere inzichten verschijnen als vanzelf. Ook kunnen we intense zielservaringen hebben.

Westerse gevangenis

In ons gewone, dagelijks bewustzijn hebben we hogere bèta hersengolven van rond de 14 – 16 Hz. Daarmee nemen we alleen de wereld van vorm en materie waar. Bij nog hogere bèta golven (tussen de 16 en 60 Hz) treedt een vernauwing op van bewustzijn. Dit zorgt voor stress, gevoelens van af gescheidenheid en een steeds beperktere waarneming van de werkelijkheid. Voor veel mensen is dit een dagelijkse staat van zijn, door de manier waarop ze leven en werken.

Dit zorgt voor een onrustige alertheid, een naar buiten gerichte concentratie en vooral veel mentale activiteit. Onze hartslag en bloeddruk stijgen, de ademhaling wordt snel en oppervlakkig en de werking van het immuunsysteem daalt. De Indianen noemen deze staat van zijn niet voor niets de gevangenis van de Westerse mens.

Het leven wordt simpel

Vertragen deze bèta golven naar de tragere alfagolven dan raken we in een ontspannen bewustzijn. Een licht meditatieve staat waarin we weer in contact komen met onze intuïtie, creativiteit en persoonlijk onbewuste. Ons leervermogen schiet als een pijl omhoog en we voelen ons meer verbonden met de mensen om ons heen.

Dit geeft een gevoel van rust en balans. Het leven wordt simpel en we voelen ons vitaal en helder. Dit natuurlijke proces van mee resoneren op de hartfrequentie van de aarde wordt versneld door bijvoorbeeld meditatie en stilte. Ook ademsessies zorgen voor een vertraging van de hersengolven. Waardoor je een diep gevoel van zijn kan ervaren.

Naar de homepagina